Schiphol bouwt Nederlands grootste autoverhuurlocatie

Op Schiphol is gestart met de bouw van een nieuwe autoverhuurlocatie op de voormalige parkeerplaats P4. Dit Car Rental Service Center wordt de grootste faciliteit van autoverhuurders in Nederland en biedt plaats aan zo’n 2500 auto’s.

De vijf grootste autoverhuurders op Schiphol komen er samen onder één dak, met daarop 17.000 m² aan zonnepanelen. Schiphol wil de autoverhuurbedrijven in de nieuwe locatie stimuleren om te kiezen voor elektrische voertuigen.

De luchthaven bouwt voormalig parkeerplaats P4 om tot de nieuwe autoverhuurlocatie met een totale oppervlakte van 40.000 m². Het ontwerp is van De Zwarte Hond Architecten en de bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd door Friso Bouw.

Er komen vijf gebouwen, waar de autoverhuurders hun auto’s kunnen onderhouden, repareren en wassen. Gezamenlijk bieden de gebouwen 1.500 m² bvo aan kantoorruimte en 3.000 m² bvo aan bedrijfsruimte. De verwachting is dat de bouw eind 2024 is afgerond.

Transitie naar elektrisch

Met de elektrische faciliteiten van het nieuwe Car Rental Service Center wil Schiphol in de transitie naar elektrische mobiliteit van en naar de luchthaven investeren. De 17.000 m² aan zonnepanelen produceren een hoeveelheid stroom die gelijkstaat aan het jaarverbruik van 1000 huishoudens. Met de nieuwe elektrische infrastructuur kunnen meer dan 300 elektrische auto's gelijktijdig opladen.

“We zorgen met de nieuwe locatie niet alleen voor betere faciliteiten voor de autoverhuurders, maar bovenal stimuleren we het gebruik van elektrische auto’s”, zegt Arthur Reijnhart, directeur Commercial van Schiphol. “Als het aan ons ligt, wordt het de normaalste zaak van de wereld om met een elektrische auto van en naar Schiphol te rijden. Samen met de autoverhuurders slaan we die weg in.”