Savills IM versterkt Europees industrieel en logistiek team

Savills Investment Management (Savills IM) heeft Daniel Hohenthanner en de Nederlander Evert Castelein aangesteld als co-hoofden voor de Europese industriële en logistieke activiteiten van Savills IM.

In hun nieuw gecreëerde functies zullen zij toezicht houden op alle Europese industriële en logistieke strategieën van Savills IM, met in totaal € 6 mrd aan beheerd vermogen, en de voortdurende groei van het platform ondersteunen.

Castelein, die in januari van dit jaar bij het bedrijf kwam als Senior Fund Manager, heeft meer dan 20 jaar ervaring, waaronder het beheren van een beursgenoteerd Europees logistiek fonds met meer dan € 700 mln aan activa.

Hohenthanner trad in september 2011 in dienst bij Savills IM en was directeur investeringen en fondsmanager voor verschillende Europese logistieke strategieën. Onder zijn leiding is € 1,2 mrd aan eigen vermogen opgehaald voor de pan-Europese vlaggenschipfondsen ELF 2 en 3, waarbij ruim € 1,8 mrd aan kapitaal is ingezet. In totaal heeft hij ruim 28 jaar ervaring in het vastgoed.

Castelein blijft gevestigd in Amsterdam en Hohenthanner in München. Beiden zullen nauw samenwerken met Kiran Patel, Global CIO en Deputy CEO. De nauwe samenwerking met Jon Crossfield, hoofd Strategic Partnerships & Living en Gerhard Lehner, Managing Director & Head of Fund Management Duitsland, blijft ongewijzigd.