Round Hill en Boelens de Gruyter herontwikkelen kantorencomplex Ringpark

Round Hill Capital heeft samen met vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter het kantorencomplex Ringpark aangekocht voor potentiele uitbreiding en mogelijk de herontwikkeling naar een significant aantal woningen.

Het complex grenst aan het Rembrandtpark en ligt nabij ringweg A10 West. Het heeft een totale oppervlakte van 20.049 m² bvo. De gebouwen bevinden zich in een 'woonversnellingsgebied', dat door de gemeente Amsterdam is aangewezen voor potentiële (her)inrichting om te voldoen aan de sterke en toenemende vraag naar woningen in Amsterdam.

De transactie past bij de voortdurende uitbreiding van Round Hill in Nederland. In februari van dit jaar verwierf Round Hill met Boelens de Gruyter en G&S Vastgoed ongeveer 4,5 ha in de Merwede Kanaal Zone in Utrecht voor het ontwikkelen van een nieuwe stadsomgeving.

De gemeente Amsterdam erkent de noodzaak van de ontwikkeling van meer woonruimte om te voldoen aan de aanhoudende vraag en dit complex bevindt zich in een potentieel verdichtingsgebied waar veel nieuwe woningen toegevoegd kunnen worden op slechts 10 minuten van het stadscentrum’, zo verklaart Maarten de Gruyter van Boelens de Gruyter.

img
Redacteur
Profiel