Rotterdam Partners tekent voor tien jaar in Groot Handelsgebouw

Stichting Rotterdam Partners gaat voor een periode van minimaal 10 jaar 543 m² kantoorruimte huren in het Groot Handelsgebouw (GHG) in Rotterdam.

Recent heeft Rotterdam Partners, de organisatie die Rotterdam nationaal en internationaal op de kaart zet, een huurovereenkomst gesloten met GHG-eigenaar Jamestown. In april zal Rotterdam Partners zijn intrek nemen in het monumentale pand pal naast Rotterdam Centraal.

(Eind) vorig jaar kozen ook energiebedrijven SBM Offshore en Q8 ervoor hun kantoor te vestigen in het bekendste bedrijfsverzamelgebouw van Nederland, dat vorig jaar zijn 70-jarig bestaan vierde. Jamestown is sinds 2019 eigenaar van GHG. Met een oppervlakte van 122.000m², huisvest het gebouw inmiddels meer dan 450 bedrijven en kantoren. 

Lees ook: Een kantoor waar je ook je kind mee naartoe neemt

Naast GHG bestaat de Europese portefeuille van Jamestown uit vastgoed in het Amsterdamse Schinkelkwartier, Lissabon en Keulen. Jamestown heeft per 31 december 2023 $11,6 miljard aan vermogen onder beheer. 

BRIQ heeft samen met JLL Jamestown bijgestaan in de transactie. Aan de zijde van Rotterdam Partners was Fokker Real Estate betrokken.