Rockfield koopt Highnote Almere van AM

Rockfield Real Estate heeft met AM een overeenkomst getekend voor de aankoop van 157 appartementen in het nieuwe woontoren Highnote in Almere.

Rockfield is investeerder, ontwikkelaar en exploitant van studenten, Young Professional- en middeldure huurwoningen in Nederland en koopt het gebouw voor één van haar fondsen. Highnote speelt in op de grote behoefte van starters en young internationals aan appartementen in het centrum van Almere, dat aansluit op de portefeuille en activiteiten van Rockfield.

“Almere is voor Rockfield een stedelijk gebied waar wij al langere tijd naar kijken. Als onderdeel van de MRA is Almere ook voor jongeren een belangrijke locatie om zich te vestigen in de toekomst. Met de acquisitie van Highnote is voor Rockfield het startsein gegeven om nog meer in Almere te gaan investeren, ontwikkelen en beheren” aldus Wouter van den Eijnden, ceo Rockfield

Highnote is een woongebouw van negentien verdiepingen met 157 huurappartementen variërend in grootte en prijs. Van de appartementen worden er 115 in de middeldure huur en 42 in de vrije sector huur aangeboden. Er worden 66 appartementen uitgevoerd als Friends-woningen met woonoppervlaktes van ca. 65 m2 tot 100 m2. Alle appartementen beschikken over een balkon.

Zowel Rockfield als AM zijn early adapters van het Friends concept welke gericht is op een doelgroep voor wie wonen op een toplocatie betaalbaar en comfortabel wordt gemaakt. Een Friends-woning is voor twee personen en wordt gedeeld met een vriend(in), familielid, collega of andere woongenoot. Beiden beschikken over een eigen slaap- en doucheruimte en de overige ruimtes worden gedeeld. Daarnaast komt er een plint met formele en informele werk- en studeerplekken, een horecagelegenheid en verschillende semipublieke buitenruimten.

De start van de bouw is voorzien in het tweede kwartaal 2021 en de oplevering is naar verwachting in 2023. Het ontwerp van Highnote komt van architectenstudio Studioninedots. De bouw is in handen van Heddes Bouw & Ontwikkeling.