Rijksvastgoedbedrijf huurt in Zilveren Toren Den Haag

Het Rijksvastgoedbedrijf huurt vanaf 1 april 2023 vier verdiepingen (ca 5.560m² vvo) van het MN Facilitair Bedrijf aan de Prinses Beatrixlaan 15 in Den Haag.

Door dit (onder)huurcontract wordt de Zilveren Toren een multi-tenant complex. Gemeenschappelijke voorzieningen zoals facilitaire ondersteuning, het bedrijfsrestaurant, verschillende vergadervoorzieningen, het café op de begane grond en de sportschool worden dan door alle huurders gedeeld.

Hoofdhuurder van de Zilveren Toren MN verhuurt sinds 2018 al een verdieping aan pensioenfonds PMT, de grootste opdrachtgever van MN. Ook de nieuwe uitvoeringsorganisatie voor inkomensverzekeringen en sociale regelingen CoMetec huurt sinds januari 2023 twee verdiepingen van het gebouw. Het beschikbaar maken van ruimte in de Zilveren Toren voor verhuur aan andere partijen volgt voor een belangrijk deel uit het plaats- en tijdonafhankelijk werkenbeleid van MN.

Minder ruimte nodig

CFRO Fleur Rieter van MN: ‘Door de combinatie van thuis en op kantoor werken, zoals die in de afgelopen jaren is gegroeid, is er per hybride-werkdag blijvend minder ruimte nodig voor de MN-collega’s. Door de beschikbare vierkante meters te verhuren aan andere partijen, wordt er efficiënter gebruik gemaakt van de Zilveren Toren.’

Zestiger jaren

Het gebouw stamt uit eind zestiger jaren en was oorspronkelijk de thuisbasis van ING/Nationale Nederlanden. Sinds 2011 is pensioenuitvoerder MN de hoofdbewoner van het 16 verdiepingen tellende kantoorgebouw, dat een totaaloppervlakte heeft van zo’n 26.000 m² en sinds 2020 het energielabel A draagt.