Redevco voegt woningen toe aan Gronings winkelpand

Redevco gaat het verouderde winkelpand op de Herestraat 74-76 en 78 in het centrum van Groningen compleet moderniseren en 45 woningen toevoegen aan de retailfunctie.

De woningen worden gecreëerd op de tweede tot en met vijfde verdieping en volledig in hout worden uitgevoerd. Na de herontwikkeling zal het pand, met een totale oppervlakte van ongeveer 6.500 m², voor 53% uit winkelruimte bestaan en 45% uit woonruimte. Het resterend deel (2%) wordt gebruikt voor gemeenschappelijke functies. 

Robert Bakker, Development Manager bij Redevco: ‘Deze herontwikkeling past goed in onze strategie om overtollige winkelruimten te transformeren en daarbij andere functies op verdiepingen toe te voegen. Hiermee kunnen we onze portefeuille verder diversifiëren. Het is ook een goed voorbeeld van hoe wij winkelstraten in steden leefbaarder en duurzamer denken te maken. Vanuit het oogpunt van duurzaamheid wordt het gebouw zoveel mogelijk hergebruikt. Bij de nieuw toe te voegen elementen en functies worden uitsluitend duurzame materialen als ook groene daken toegepast. Ook wordt het pand volledig van het gas gehaald en wordt gebruik gemaakt van alternatieve energiebronnen, waaronder zonnepanelen.’

De vastgoedinvesteerder heeft samen met gemeente Groningen een prijsvraag voor het ontwerp uitgeschreven, die is gewonnen door het Amsterdamse architectenbureau Rijnboutt. Naar verwachting zal Redevco in het vierde kwartaal van 2023 starten met de herontwikkeling en volgt oplevering een jaar later.