Red Company en Redevco beginnen aan The BaanTower in Rotterdam

Red Company en Redevco hebben het startsein gegeven voor de bouw van The BaanTower in Rotterdam.

In The BaanTower komen 427 huurwoningen, waarvan 30% in het betaalbare segment valt. De door Powerhouse Company ontworpen woontoren van 159 meter hoogte verrijst in het hart van het Baankwartier. Ontwikkelaar en belegger spreken over ‘een van de meest duurzame woontorens van de stad’. Met een weelderig groen dakterras draagt het ontwerp bij aan de biodiversiteit. Een uitgebreid aanbod aan slim ontworpen appartementen, variërend van compacte studio’s tot eengezinswoningen en penthouses, wordt aangevuld met voorzieningen, zoals een gastenappartement.

Voor Red Company spelen mixed-use woonontwikkelingen een sleutelrol spelen in de toekomst van steden. Nanne de Ru, founder van Red Company: “De vraag naar duurzame en betaalbare woningen neemt alleen maar toe. Daarom is het van cruciaal belang dat projecten als The BaanTower gerealiseerd worden, om ervoor te zorgen dat mensen een betaalbare woning in de binnenstad kunnen vinden.”

De bouw van de BaanTower is volgens Redevco een tastbaar voorbeeld van hun urban living-strategie, gericht op het realiseren van een nieuwe generatie huurwoningen in heel Europa. Het gebouw wordt naar verwachting in 2026 opgeleverd.

img
Redacteur
Profiel