Raad Den Haag akkoord met hoogbouw op gedateerde kantoorlocatie

De gemeenteraad van Den Haag heeft ingestemd met de bouw van twee woontorens op de plek waar nu nog kantoorgebouw Laakpoort staat. 

De plannen voor de herontwikkeling aan de Rijswijkseweg 60 t/m 86a dateren alweer van 2019. Op de plek van het gedateerde Laakpoort moeten onder de naam The Grace twee woontorens verrijzen. Een jaar later werd de omgevingvergunning aangevraagd. 

Na aanvankelijke kritiek op de plannen, werden ontwikkelaar Included City Development en architect Mecanoo teruggestuurd naar tekentafel. In het nu goedgekeurde plan is er sprake van twee woontorens met een hoogte van circa 150 en 180 meter, waarmee ze direct het Haagse hoogterecord verbreken. Dit is nu nog in handen van de ministeries aan de Turfmarkt.

20% middeldure huurwoningen

De nieuwe torens gaan 1.411 huurwoningen omvatten, waarvan 30% sociale huurwoningen en 20% middeldure huurwoningen. Binnen het project zijn ook circa 2.000 m² ondersteunende voorzieningen opgenomen die voor alle bewoners, onafhankelijk van het segment of doelgroep, vrij toegankelijk zijn. Deze voorzieningen liggen in de plint van het gebouw en bestaan uit lichte horeca, dienstverlening en andere commerciële voorzieningen, die verbonden zijn door een atrium.