ROC TOP huurt in voormalig Slotervaartziekenhuis

De zorg- en welzijnsopleidingen van ROC TOP gaan in augustus 2023 naar het voormalig Slotervaartziekenhuis.

ROC TOP zal twee verdiepingen gaan huren in het hoofdgebouw dat momenteel wordt gerenoveerd. De nieuwe Health-campus van circa 5000 m² met ruim 1500 studenten van ROC TOP bevindt zich straks op de 5de en 6de verdieping.

Zij vormen daarmee een mooie schakel tussen de beoogde CARE (wonen met zorg) in de bovenbouw en de CURE (werken met zorg) in de onderbouw van het complex. De studenten worden opgeleid in een omgeving die aansluit bij de daadwerkelijke beroepspraktijk. Feestelijke ondertekening van het huurcontract met vlnr Geertjen Pot (Zadelhoff), Tim Klein (ROC TOP), Martine Gründemann (Zadelhoff), Bart Boersma (Zadelhoff), Megan Talboom (Zadelhoff), Jeroen Tazelaar (TwynstraGudde), Nicole Hollenberg (ROC TOP) en Joëlle Folkertsma (Zadelhoff).

Afgelopen jaar is met de opening van het Gezondheidscentrum en Louwes Lab de laagbouw weer in gebruik genomen. Eerder opende het Antoni van Leeuwenhoek hier haar Centrum voor Vroeg Diagnostiek en CCN haar nieuwe cardiologiepolikliniek. Hiermee is de eerste fase van het vernieuwde Slotervaart afgerond.

Zadelhoff ligt op schema met de renovatie van het elf verdiepingen tellende hoofdgebouw die afgelopen jaar is gestart. De volledige technische installaties worden vervangen, de gevel en het dak volledig vernieuwd, en alle gemeenschappelijke ruimtes krijgen een nieuwe inrichting.

In de laatste fase gaat Zadelhoff rondom het gebouw een nieuw stuk stad ontwikkelen. Het is de bedoeling om het gebied ook een plek te laten zijn waar gewoond en verbleven kan worden. De visie om dit te realiseren is momenteel in ontwikkeling in samenspraak met de partners op het terrein Antoni van Leeuwenhoek, Cordaan en Sanquin.