RICS lanceert databank voor ESG-waardering vastgoed in Europa

Het Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS) heeft een Europees erkend instrument om vastgoed te waarderen aan de hand van ESG-criteria geïntroduceerd.

Deze databank met meetbare gegevens voor ESG-waardering werd in samenwerking met taxateurs, bankwezen en investeerders in Europa ontwikkeld. De ECB en EBA (European Banking Authority) zagen toe op de samenstelling van de definitieve lijst.

Sander Scheurwater, waarnemend hoofd strategische planning en rapportage van RICS en auteur van de databank: “Het samenbrengen van de belangrijkste waarderingsdienstverleners, investeerders en bankverenigingen INREV, EPRA en EMF, evenals andere relevante organisaties zoals WorldGBC, ULI, WBCSD, ERES en IVSC, om deze databank te ontwikkelen, was een geweldige onderneming. De databank wordt een essentieel instrument om ESG-eisen in waarderingen te verankeren. Dankzij het harde werk van allen die betrokken zijn, hebben we nu een Europese lijst van indicatoren die al in gebruik is genomen. We kijken ernaar uit om het werk voort te zetten op basis van marktfeedback.”

Gina Ding, senior public affairs officer voor Europa bij RICS en auteur van de databank: “De twaalf kernindicatoren in de ESG & Waarderingsdatabank bieden taxateurs en financiële klanten een consistente set gegevenspunten die kunnen worden opgenomen in waarderingsrapporten.”