Quadoro koopt kantoorgebouw in Maarssen

Het Duitse Quadoro Investment heeft een kantoorgebouw in Maarssen gekocht.

De Nederlandse investeringsmaatschappij Maarssen Property heeft het gebouw verkocht aan het open-end beleggingsfonds Quadoro Sustainable Real Estate Europe van Quadoro Investment.

Het kantoorgebouw is gebouwd in 2004 en staat bij het centraal station van Maarssen. Het gebouw bestaat uit 10.500 m² verhuurbaar vloeroppervlak en is momenteel verhuurd aan 13 partijen. De huurders komen voornamelijk uit de telecommunicatie-, IT- en cosmeticasector. Het pand beschikt over een parkeergarage met 155 parkeerplaatsen, waarvan sommige zijn uitgerust met e-laadstations.

Het kantoorgebouw voldoet aan de strenge duurzaamheidscriteria van het fonds. Zo ligt de energiebehoefte van het gebouw momenteel onder het nationale gemiddelde. Om de duurzaamheid van het gebouw verder te optimaliseren, wordt het huidige verwarmingssysteem tijdens de volgende investeringsfase vervangen door luchtwarmtepompen en komen er zonnepanelen.

Tanja Kisselbach, Managing Director van Quadoro Investment zegt over de aankoop: "De algemene voorwaarden voor vastgoedinvesteringen in Nederland zijn momenteel uitstekend en het object past perfect in de Sustainable Europe-portefeuille vanwege de duurzaamheidskenmerken en de flexibel verhuurbare en efficiënt ingerichte verhuurruimte."

De koper werd bij de transactie geadviseerd SGS (technisch), van Doorne (juridisch) en Savills (commercieel). De verkoper werd geadviseerd door Houthoff (juridisch) en  Van Gool Elburg (commercieel).