Quadoro investeert in Nederlands maatschappelijk vastgoed

Het Duitse Quadoro Investment heeft een kantoor- en opleidingsgebouw verworven in Almere voor zijn open fonds Quadoro Sociale Infrastructuur (QSI).

Het pand met 11 verdiepingen is gebouwd in 2010 en heeft een totale huuroppervlakte van 9000 m². Huurder van het pand is Hogeschool Windesheim. De hogeschool ligt in het centrum van Almere en is optimaal aangesloten op het openbaar vervoer. Het gebouw wordt verwarmd door middel van stadsverwarming en is zeer energiezuinig.

Daarmee voldoet het vastgoed aan de strenge eisen van het fonds op het gebied van ecologische, economische en sociale duurzaamheid en ethische aspecten. QSI belegt in vastgoed op het gebied van zorg, sociale woningbouw, overheidsinstellingen en onderwijs.

Michael Denk, algemeen directeur van Quadoro Investment over de aankoop: ‘Dit is het tweede pand voor het infrastructuurfonds van Quadoro, dat eind 2021 werd gelanceerd. Door de optimale randvoorwaarden voor vastgoedinvesteringen in Nederland, het gebruik als hogeschool en de bovengemiddelde duurzaamheidsscore van het gebouw past deze transactie perfect in de beleggingsstrategie van het fonds.’

De koper werd commercieel geadviseerd door JLL en juridisch door Van Doorne. De verkoper werd commercieel begeleid door CBRE en juridisch door NewGround Law.