QUAN koopt kantoorgebouw aan de Naritaweg te Amsterdam

QUAN Investors heeft onlangs van Patrizia het kantoorgebouw aan de Naritaweg 175 in Amsterdam (Sloterdijk) gekocht.

Het Kadaster meldt een transactieprijs van € 5,55 miljoen.

Dit gebouw uit 2006 was als toenmalige nieuwbouwlocatie gekocht door een fonds van Oppenheim, één van Patrizia’s rechtsvoorgangers. QUAN koopt dit gebouw als uitbreiding van de portefeuille van haar besloten vastgoedfonds, QUAN City Edges I, wat zich met een ‘value add’-strategie richt op perifere kantoren en bedrijfsgebouwen in de hardst groeiende steden van Nederland. Het pand aan de Naritaweg 175 is geheel verhuurd aan het Engels-Duitse SoftwareOne (v/h Comparex) en omvat circa 3500 m² bvo.

Het gebouw is gelegen in Sloterdijks subgebied genaamd Barajas Plantsoen, dat in 2020 is herbestemd tot een mixed-usegebied van wonen en werken. Namens QCE-I zal het management van het gebouw worden gedaan door QB Management, met behulp van operationeel beheerder PropertyView.

QUAN Investors, een Amsterdamse investment- en assetmanager, is de initiatiefnemer en manager van, en de (co-)investeerder in, Nederlands commercieel vastgoed, waarbij zij diverse private beleggers als ook internationale fondsmanagers als partners in betrekt. Hierbij worden verschillende portefeuilles opgebouwd in de sectoren kantoren, industrieel en mixed use. De uitvoering van het commerciële vastgoedmanagement is door QUAN ondergebracht bij QB Management.

Verkoper Patrizia werd tijdens het verkoopproces geadviseerd door CMS advocaten. QUAN werd bij de aankoop geadviseerd door HMK Notarissen, Van Dijk en Ten Cate Vastgoedadviseurs en SGS Search. De bancaire financiering werd verstrekt door Rabobank.