Portico Investments koopt nieuwbouw winkelcentrum Zuidplein

Portico Investments heeft de uitbreiding van winkelcentrum Zuidplein in Rotterdam gekocht van Riederwaard, de gebieds-ontwikkelcombinatie van Heijmans Vastgoed en Ballast Nedam Development.

De uitbreiding, die bestaat uit zo’n 7.000 m² winkelruimte, is vrijwel volledig verhuurd en onlangs feestelijk geopend. Naast Albert Heijn en Amazing Oriental heeft de uitbreiding Gall&Gall, Bloeiend, de Kipperij, YoYo Tea en Primera als huurders. De bij de uitbreiding behorende 200 parkeerplaatsen zijn aangekocht door gebiedspartner Q-Park.

De uitbreiding is rechtstreeks verbonden met het bestaande winkelcentrum Zuidplein, dat momenteel een interne metamorfose ondergaat ter ere van het 50-jarig bestaan. Het nieuwe gedeelte van het winkelcentrum is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. Het is gebouwd op de plek waar het inmiddels naar de overkant verhuisde Theater Zuidplein was gevestigd en ligt aan de nieuwe busterminal van Zuidplein.

Portico Investments heeft een contract met Beter Duurzaam getekend voor het aanbrengen van 517 zonnepanelen op het dak van de uitbreiding van het winkelcentrum.

Deze transactie is namens Portico Investments begeleid door DLA Piper en SGS Search.