PingProperties levert verduurzaamd pand op van Dunea Zoetermeer

PingProperties en Dunea hebben twee jaar geleden plannen ontwikkeld om het hoofdkantoor in Zoetermeer verduurzamen van A naar A++.

Die verduurzaming is nu voltooid. In 2013 was het gebouw al volledig gestript en voorzien van nieuwe gevels wat resulteerde in energielabel A. Daarom was de focus voor PingProperties om te sturen op energiereductie binnen het gebouw.

Er werden verschillende stappen genomen om energiereductie te bevorderen, waaronder het plaatsen van 168 zonnepanelen op het dak, het installeren van waterbesparende toiletten en het vervangen van alle verlichting door duurzame Ledverlichting. Als gevolg van deze maatregelen is het energielabel begin 2023 verbeterd naar A++.

Entree

De laatste stap was bouwkundige vernieuwing van een van de entrees, die als gedateerd werd beschouwd. Deze vernieuwde entree is onlangs opgeleverd.

PingProperties heeft het hoofdkantoor van drinkwaterbedrijf Dunea aan het Plein van de Verenigde Naties 11-16 in Zoetermeer sinds 2019 in portefeuille. Het karakteristieke half maanvormige gebouw, ontworpen door architectenbureau Graziosi Progetti, heeft een vvo van 8519 m². Het hoofdkantoor is gelegen op een goede locatie, direct naast het station en de A12 en heeft een uitstekende parkeernorm.

Dunea produceert en levert drinkwater aan circa 1,4 miljoen klanten in het westelijke deel van Zuid-Holland.