Picnic huurt 17.000 m2 magazijnruimte in Utrecht

Picnic, een van de snelst groeiende online supermarkten van Europa, heeft met vastgoedinvesteerder Clarion Gramercy een huurovereenkomst gesloten voor 17.000 m2 magazijnruimte op het logistieke park Lage Weide in Utrecht.

Clarion Gramercy heeft de ontwikkeling van het pand begin 2019 gefinancierd en het is in december vorig jaar opgeleverd. Het afgewerkte pand heeft een vrije hoogte van 12,2 meter, een laadcapaciteit van 50 kN per m², ledverlichting en een BREEAM Very Good-certificering, samen met 101 parkeerplaatsen. Picnic bedient momenteel meer dan 100.000 klanten in heel Nederland. Afgelopen maanden is de vraag naar hun producten bovengemiddeld toegenomen als gevolg van de COVID-19- pandemie en de daarbij horende lockdownsituatie in verschillende landen.

Alistair Calvert, CEO van Clarion Gramercy: ‘Hoewel we verwachten dat de rest van het jaar een periode van aanzienlijke volatiliteit in de Europese vastgoedmarkten zal plaatsvinden als gevolg van de COVID-19-pandemie, is de groei van online winkelen aanzienlijk toegenomen, wat de activiteiten van veel van onze huurders ondersteunt. Picnic is een voorbeeld van een bedrijf dat profiteert van de versnelling van de structurele trends die de groei van e-commerce ondersteunen, met een bijzonder sterke vraag binnen de supermarktsector.’ Picnic voegt daaraan toe: ‘Deze nieuwste toevoeging aan ons distributienetwerk zal de groei van ons bedrijf helpen vergemakkelijken. Vanwege de locatie en kwaliteit is het magazijn bij uitstek geschikt om onze groeiende Europese voetafdruk te ondersteunen.’

Clarion Gramercy werd commercieel geadviseerd door JLL en wettelijk door Houthoff. Savills heeft geadviseerd bij de overname. Picnic werd geadviseerd door De Mik Bedrijfshuisvesting.