Perial koopt de Goudsbloem in Schiedam

Perial Asset Management heeft namens het investeringsfonds SCPI PF Hospitalité Europe Mouterij de Goudsbloem in Schiedam overgenomen van Hermon Heritage.

De koopsom is volgens het Kadaster € 4,96 mln.

Mouterij de Goudsbloem staat aan de Noordvest 61–63, in de historische binnenstad van Schiedam. Het pand gebouwd rond 1800, is in 2018 volledig getransformeerd en voorzien van 34 studio's. Het was de laatst overgebleven jenevermouterij die nog in originele staat is.

De monumentale kenmerken van de mouterij (o.a. houten spanten, droogoven, gevel) zijn tijdens een ingrijpende renovatie in 2018 behouden gebleven.

Het rijksmonument is verhuurd aan Stichting Veste. De stichting is gespecialiseerd in het beheren en verhuren van woonruimten voor doelgroepen met speciale behoeften, van volledig zelfstandig tot begeleid wonen. Stichting Veste verhuurt sinds 2020 meer dan 600 units in 18 steden, waarvan 34 in de Goudsbloem. Het gebouw biedt in totaal 1300 m² bvo en is voorzien van een fietsenstalling op eigen terrein.

Perial werd bij deze transactie geadviseerd door L'Etoile Properties, Greenberg Traurig en Drees & Sommer. Verkoper Hermon Heritage werd geadviseerd door CBRE, City Legal en Maes Notarissen. L'Etoile Properties zal het onroerend goed beheren namens Perial AM.