Pels Rijcken stopt met het notariaat

Het Haagse advocaten- en notarissenkantoor Pels Rijcken stopt met het notariaat en gaat zich volledig richten op de advocatuur.

Directe aanleiding vormt een miljoenenfraude door notaris en bestuursvoorzitter Frank Oranje. Nadat de fraude in september 2020 aan het licht kwam, pleegde Oranje zelfmoord. “We zijn nu ruim een jaar verder. De fraudezaak heeft ons met de neus op de feiten gedrukt dat er ingrijpende maatregelen nodig waren. Terugkijkend was onze focus teveel gericht op het bieden van excellente dienstverlening en veel minder op aspecten als risk, compliance en een cultuur van tegenspraak”, zegt bestuursvoorzitter Sandra van Heukelom-Verhage.

Volgens haar ligt de kracht van Pels Rijcken bij de advocatuur. “Wij kiezen er voor onze energie en inspanningen in te zetten voor het bieden van excellente advocatuurlijke dienstverlening, de verbeteringen in de interne kantoororganisatie en de versterking van onze open kantoorcultuur. Wij hebben daarom besloten onze notariële dienstverlening te beëindigen en afscheid te nemen van het notariaat.”

Pels Rijcken telt 13 (kandidaat-)notarissen. De vastgoedsectie van het kantoor onder leiding van notaris René Spit speelde de afgelopen jaren een prominente rol in de juridische dienstverlening aan grote marktpartijen en overheden.

Verder zal Pels Rijcken op korte termijn overgaan tot het instellen van een raad van commissarissen. Ook worden de risk en compliance werkzaamheden onder gebracht bij een aparte afdeling.

img
Redacteur
Profiel