Particulieren kopen V&D in Alkmaar

Particuliere beleggers uit Noord-Holland hebben de voormalige V&D aan de Laat in Alkmaar gekocht.

Het Noordhollands Dagblad meldt dat de overdracht in december is, en dat er plannen zijn voor woningen op de eerste en tweede etage, en winkels op de begane grond. Daardoor kan de winkelruimte in kleinere ruimtes worden verhuurd. Ook zou er een openbare fietsenstalling komen in de kelder, die de chaos van geparkeerde fietsen rondom het pand moet verminderen.

De gevel van het monumentale pand blijft ongewijzigd. De ramen op de eerste verdieping zitten op de goede hoogte om er woningen te kunnen realiseren. Op de tweede etage zijn de ramen te hoog. Daarom zou er achter de gevel tweede muur gezet worden, met een galerij met toegang naar de appartementen en voor licht van bovenaf.

Na het faillissement van V&D is in het pand in 2017 een vestiging van Topshelf geopend. Deze moest binnen een jaar weer sluiten, waarna er onder meer tijdelijk een outlet en een kantorenverzamelbedrijf ondergebracht zijn. De nieuwe eigenaren noemen nog geen namen van nieuwe huurders, maar voeren wel al gesprekken met mogelijke kandidaten.