Particuliere belegger koopt The Albus Hotel in Amsterdam

The Albus Hotel gelegen aan de Vijzelstraat 43 t/m 51 in Amsterdam is verkocht aan Vischjager Vastgoed.

Het betreft een modern hotel met 72 kamers, 3 studio’s, bar/restaurant Senses. Het hotel  is langjarig verhuurd aan The Albus. Het vastgoed was in eigendom van een particulier beleggingsvehikel.

The Albus hotel is gelegen in het bruisende hart van Amsterdam centrum, op loopafstand van het Rembrandtplein, Rokin en de Bloemenmarkt, een populaire bestemming voor buitenlandse toeristen en dagjesmensen. Dat er het afgelopen jaar nagenoeg geen hoteltransacties hebben plaatsgevonden, maakt deze deal extra bijzonder.

Bas Wilberts, Head of Residential & Hotel Investment bij Savills Nederland, licht toe: “Sinds de Covid-19 pandemie heeft de hotelsector het zwaar te verduren. Desalniettemin kon het Nederlandse hotelvastgoed rekenen op aanhoudende beleggersinteresse. Core beleggingen, waaronder hotels in Amsterdam en andere grote Nederlandse steden, kunnen op onverminderde interesse rekenen van zowel binnenlandse- als buitenlandse investeerders.”

Savills heeft de verkoper van commercieel advies voorzien tijdens de transactie. Het traject werd juridisch begeleid door Labré Advocaten (verkoper) en DFLS Legal & Tax en SBvG Notarissen (koper). Technisch werd koper bijgestaan door FiMek Estate en commercieel door Invast.