PROVADA Vesteda verwerft 193 middensegment-huurwoningen in Rotterdamse Grote Beer

Vesteda heeft 193 nog door Dura Vermeer te bouwen middensegment-huurwoningen aan de Grote Beer in Rotterdam aangekocht.

De bouwlocatie is een braakliggend terrein op de hoek van de Grote Beer en de Hoofdweg naast NS-station Rotterdam-Alexander. In woningcomplex Grote Beer realiseert Dura Vermeer voor Vesteda twee-, drie- en vierkamerappartementen, variërend van 57 tot 83 m2. Het complex met 21 woonlagen wordt 68 meter hoog. Er zijn verschillende daktuinen voor bewoners en op straatniveau is ruimte voor winkels en andere commerciële functies.

Bij de realisatie past Dura Vermeer een ‘prefab-all-the way’-bouwtechniek toe. Naast prefab-casco’s en gevels worden badkamers en toiletten ook prefab aangeleverd en gemonteerd. Hierdoor wordt de bouwtijd aanzienlijk verkort.

De appartementen worden door Vesteda verhuurd in het middenhuursegment. De ontwikkeling en realisatie van appartementencomplex Grote Beer is een direct antwoord op het Actieplan Middenhuur en is tevens het eerste ‘unsolicited proposal’ dat in een voortvarende samenwerking tussen de Gemeente Rotterdam, Dura Vermeer en Vesteda tot stand wordt gebracht.

img
Redacteur
Profiel