PROVADA VanWonen en Grunsven tekenen voor realisatie Mandelatoren

Woensdagmiddag hebben gebiedsontwikkelaar VanWonen en bouwbedrijf Van Grunsven op de Provada een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de realisatie van de Mandelatoren in Arnhem. Er komen 95 huurappartementen in, verdeeld over 15 verdiepingen.

De iconische woontoren is ontworpen door Powerhouse Company en verrijst naast de Nelson Mandelabrug in Malburgen-West langs de Rijn. De 95 appartementen variëren in oppervlakte van 50 m² tot 120 m2. Elk appartement heeft een balkon met uitzicht over de stad of de groene omgeving. De verspringende balkons geven het gebouw een markante uitstraling. Het complex krijgt een parkeergarage met 101 parkeerplaatsen.

Diamantvormig gebouw
De architectuur springt direct in het oog. Het diamantvormige gebouw heeft een rank silhouet en een speelse gevel, waardoor het gebouw van alle kanten een unieke uitstraling heeft. Het gebouw maakt op natuurlijk wijze verbinding met de omgeving. De entree met gezamenlijke fietsenstalling is goed bereikbaar. En de Mandelatoren ligt op slechts vijf minuten fietsen van het centrum van Arnhem.

Aandacht voor klimaat en biodiversiteit
Het gebouw heeft tal van slimme oplossingen die zorgen voor een gezonde, energiezuinige en prettige plek om te wonen. Elk appartement is gasloos, de omgeving is groen en er is voldoende ruimte voor de fiets. Auto’s blijven uit het zicht op het parkeerdek en in de parkeergarage. In het ontwerp is rekening gehouden met biodiversiteit: zo komen er nestkasten in de gevels voor gierzwaluwen, huismussen en vleermuizen. Voor steenvalken wordt een kast op het dak geplaatst.

Francis van Haren, Commercieel Directeur Van Grunsven Groep: ‘Als regionaal bouw- en ontwikkelingsbedrijf gaan we graag samen met VanWonen deze bijzonder fraaie toren realiseren, op een prachtige zichtlocatie in Arnhem’.

Naar verwachting zal de bouw eind oktober 2022 starten. De oplevering is voorzien voor 2024.