PGIM Real Estate koopt logistieke panden in Rotterdam en Dordrecht

PGIM Real Estate heeft een eersteklas logistieke portefeuille aangekocht in het kader van haar Europese ‘core’ strategie.

De twee panden in Rotterdam en Dordrecht, tezamen 106.236 m², zijn overgenomen van de Dordtse logistieke ontwikkelaar Dudok Real Estate.

PGIM Real Estate is het $209,3 miljard vastgoedbeleggings- en financieringsbedrijf van PGIM, het $1,5 duizend miljard wereldwijde vermogensbeheerbedrijf van Prudential Financial. Inc. (NYSE: PRU).

DHS Real Estate Investment Management (DHS REIM), een onafhankelijke vastgoedbeheerder gevestigd in Amsterdam, biedt lokale ondersteuning bij vermogensbeheer en deals voor de Europese core, core-plus - en value-add strategieën van PGIM Real Estate.

Het Rotterdamse pand bevindt zich op 84.470 m² erfpachtgrond op de tweede Maasvlakte, een uitbreiding van 2000 hectare van de Rotterdamse haven. Het gebouw in Dordrecht is gelegen op eigen grond van 71.219 m² op het nieuwe bedrijventerrein Distripark Dordrecht, twintig kilometer ten zuidoosten van het stadscentrum van Rotterdam. Beide warenhuizen beschikken over eersteklas specificaties, zijn voorzien van zonnepanelen, ledverlichting en hebben een BREEAM ‘very good’ certificering. Distributiepark Dordrecht richt zich op een energieneutrale bedrijfsvoering.

PGIM Real Estate heeft nu vier logistieke panden in beheer in Nederland. In december 2021 verwierf het bedrijf een pand van 37.133 m² met herontwikkelingspotentieel in Bleiswijk namens de closed-end strategie van haar Pan-European Real Estate Fund (PEREF) II.

Bij deze laatste acquisitie in Rotterdam en Dordrecht werd PGIM Real Estate geadviseerd door Clifford Chance (juridisch), Hollis (technisch) en De Lobel & Partners (commercieel). Dudok Real Estate werd geadviseerd door Houthoff (juridisch) en Cushman & Wakefield (commercieel).