PGGM wil weg uit Zeist om jonge werknemers te trekken

Pensioenuitvoerder PGGM wil over enkele jaren verhuizen van Zeist naar een duurzaam pand op een locatie die goed bereikbaar is met het OV, zo schrijft PensioenPro, zusteruitgave van PropertyNL.  

Een verhuizing moet PGGM helpen meer jonge werknemers aan te trekken en bijdragen aan de groene ambities van de uitvoerder. Een woordvoerder van PGGM bevestigt tegenover PensioenPro de ambitie maar wil niet ingaan op een mogelijke locatie voor het nieuwe onderkomen. Het huidige pand van PGGM aan de Noordweg 150 in Zeist  is volgens haar in zijn huidige staat niet toekomstbestendig is. 'Het is te groot en er zijn duurzaamheidsopgaven die in de toekomst grote investeringen vergen. Bovendien is het pand niet goed bereikbaar met het OV wat ongunstig is voor de arbeidsmarktpositie van PGGM.’

Locatie dichtbij Utrecht CS

Uit schriftelijke bronnen van PensioenPro blijkt dat de uitvoerder onderhandelt over een huurcontract voor een gebouw in Utrecht, dichtbij het centraal station. Dat contract zou op zijn vroegst in 2027 moeten ingaan. PFZW, de grootste klant van de uitvoerder, zal naar verluidt meeverhuizen naar de nieuwe locatie in Utrecht. PFZW zit nu op een andere plek in Zeist, aan de Utrechtseweg 91. Bij PGGM werken ongeveer 1.500 mensen, bij PFZW circa 25.