Maxaro opent winkel van 4300 m² in The Wall

Maxaro komt naar The Wall. Na de komst van Decathlon, Amac, Mantel en Daka Sport eerder dit jaar, is de komst van Maxaro een nieuwe stap naar een volledige bezetting van The Wall.

Het is de bedoeling dat de megastore van Maxaro op de begane grond medio februari volgend jaar opengaat. Maxaro huurt circa 4300 m² pdv in The Wall.

Maxaro is specialist in keukens, badkamers en vloeren en heeft het hoofdkantoor en de hoofdvestiging in Roosendaal. De onderneming bestaat sinds 2004 en heeft een formule ontwikkeld gericht op eigen productontwikkeling. Daartoe werkt Maxaro samen met meer dan 100 verschillende fabrieken.

In 2017 vestigde Maxaro zich in de voormalige Kellerfabriek in Roosendaal op een terrein van 40.000 m², met 5000 m² showroom en ruim 22.000 m² magazijn. Maxaro telt 170 medewerkers.
Jeroen Schagen, COO van Maxaro: ‘Wij zijn erg blij dat onze tweede vestiging in The Wall komt. The Wall ligt centraal in Nederland. Onze klanten zijn afkomstig uit heel Nederland en reizen soms uren om onze vestiging in Roosendaal te bezoeken. Met deze tweede vestiging brengen we de formule dichter bij onze klanten. Utrecht en omgeving krijgt met Maxaro een van de grootste vestigingen in ons segment.’

Schagen sluit nieuwe vestigingen van Maxaro elders in het land op termijn niet uit. ‘Wij willen doorgaan met het in de markt zetten van megavestigingen zoals in Roosendaal en in The Wall te Utrecht. Onze adviseur Creating Retail Parks is namens Maxaro op zoek naar nieuwe winkelruimtes met een metrage van 4000 tot 6000 m², waarbij op dit moment de mogelijkheden binnen diverse regio's in Nederland worden onderzocht.’

The Wall is eind vorig jaar overgenomen van Propertize door de private beleggers Urban Interest en Built to Build. Het retail- en leisureproject langs de A2 is met een lengte van meer dan 800 meter een van de langste gebouwen van Nederland. Met de komst van Maxaro geven de eigenaren verdere invulling aan hun opzet om The Wall, dat dateert uit 2009, een nieuwe impuls en elan te geven.
Sinds begin dit jaar hebben Decathlon, Apple Premium Reseller AMAC, Mantel en Daka Sport zich al in The Wall gevestigd. Naast het verder optimaliseren van de verhuur willen de eigenaren zorgen voor een betere uitstraling en verduurzaming van het totale project. The Wall moet een aantrekkelijke plek worden waar retail, leisure en horeca bij elkaar komen.

The Wall ligt tegen Leidsche Rijn aan, een van de grootste nieuwbouwlocaties van Nederland waar tot 2025 ruim 33.000 woningen gebouwd worden. Naast de meer dan 110.000 inwoners die in het gebied wonen en nog komen wonen, zullen er uiteindelijk in deze ‘tweede kern van Utrecht’ ook circa 40.000 mensen werken. Andere bekende en toonaangevende retailers die al in The Wall zijn gevestigd, zijn Mediamarkt, Intertoys XL en BCC.

Creating Retail Parks heeft huurder Maxaro geadviseerd bij de huurtransactie. Voor de eigenaar van The Wall traden BNP Paribas Real Estate en Frank van Kessel op.