Ontwikkeling Glashaventoren spat uiteen

De bouwplannen voor de Glashaventoren op het Rotterdamse Wijnhaveneiland zijn abrupt tot stilstand gekomen. De geplande appartementen, lofts en penthouses verkopen niet, waardoor ontwikkelaar Amvest de plannen voor onbepaalde tijd in de ijskast zet.

Het leek zo mooi, een 106 meter hoge woontoren en een vijf verdiepingen tellende vleugel, waaruit bewoners konden uitkijken over het maritiem district, de Nieuwe Maas en de lichtjes van de stad. Er stonden 141 woningen in de planning, uiteenlopend in oppervlakte van 60 m2 tot 180 m2. De Glashaventoren zou tevens een oase worden, voorzien van weelderige dakterrassen.

Maar een stokkende verkoop gooit roet in eten. De afgelopen maanden verkochten de appartementen volgens Amvest absoluut niet. De beoogde 70% aan verkochte woningen wordt dan ook bij lange na niet gehaald. De vastgoedontwikkelaar hoopt de Glashaventoren ooit nog te bouwen, hetzij in een andere hoedanigheid, zo geeft het bedrijf aan op de projectwebsite. Voorlopig gaat de stekker eruit.

Amvest wijst ‘economische omstandigheden’ als hoofdreden aan voor de tegenvallende verkoop. De gestegen hypotheekrente in combinatie met een hoge inflatie zorgen ervoor, dat veel huizenzoekers nieuwbouw links laten liggen.