Ontwikkelaar gezocht voor nieuwe winkelstraat in Amsterdam Overamstel

De gemeente Amsterdam zoekt een ontwikkelaar voor de nieuwe winkelstraat in het Amstelkwartier in Amsterdam Oost.

Met de publicatie van de tender voor kavel 11 daagt de gemeente de markt uit om voor het hart van Overamstel met een plan te komen voor woningen in combinatie met culturele voorzieningen, een gezondheidscentrum en detailhandel. Samen met kavel 10b vormt de kavel de entree naar een nieuwe winkelstraat.

Kavel 11 biedt ruimte aan 50 tot 70 woningen in de vrije sector en/of middeldure huur en een dubbele plint met culturele voorzieningen, een gezondheidscentrum, detailhandel en kleinschalige bedrijfsruimte annex kantoorruimte. Binnen het woonprogramma is vrije sectorhuur mogelijk. De kavel zet de toon voor verdere ontwikkeling van een nieuwe winkelstraat. En naast duurzaamheid en ruimtelijke kwaliteit gaat de aandacht in deze tender uit naar een bijzondere mix in het niet-woonprogramma.

De selectieprocedure bestaat uit tweede rondes. In de eerste ronde worden visies uitgevraagd op duurzaamheid, ruimtelijke kwaliteit en programma. In de tweede ronde wordt gevraagd deze visies verder uit te werken. Kavel 11 is onderdeel van de derde fase van het Amstelkwartier. Op het vroegere terrein van netbeheerder Liander verrijzen achthonderd woningen en allerlei voorzieningen.

 

 

img
Redacteur
Profiel