NorthStar en Ares Management verwerven woningportefeuille voor € 62 mln

Een joint venture opgericht door NorthStar REIM en een fund gemanaged door de Ares Real Estate Group heeft een woningportefeuille (de Portefeuille) van zes gebouwen verworven voor € 62 mln.

De gebouwen bestaan uit 434 eenheden in Rotterdam, Zoetermeer, Dordrecht en Arnhem. De joint venture heeft een beleggingsstrategie die gericht is op woningportefeuilles van zowel bestaand vastgoed als nieuwe woningbouwontwikkelingen in grote stedelijke agglomeraties door heel Nederland.

De Portefeuille bestaat uit zes woongebouwen, gelegen in de nabijheid van openbaar vervoer, en  sinds 2017 eigendom van Holland Immo Group. Het betreft gebouwen die al eerder waren getransformeerd van kantoren naar woningen. De portefeuille profiteert volgens de kopers van veel strategische aspecten op het gebied van betaalbaarheid en duurzaamheid, aangezien alle gebouwen energielabel A of B hebben en binnen het gereguleerde of betaalbare middensegment van de markt vallen.

Eerste deal

José Antonio Roodhof, Founding Partner NorthStar: ‘De fundamenten van de Nederlandse woningmarkt zijn sterk en we zijn trots om de eerste deal samen met onze partner Ares aan te kondigen. Deze portefeuille past perfect in een strategie om te investeren in betaalbare en duurzame huisvesting.’

NorthStar REIM, opgericht in 2023, is een onafhankelijke vastgoedbeleggings- en vermogensbeheerder gespecialiseerd in woningbeleggingen in Nederland. Met een team van ervaren specialisten biedt NorthStar REIM volledig geïntegreerde diensten op het gebied van transactie-, investerings-, asset- en ontwikkelingsmanagement. Ares Management Corporation

Ares Management Corporation (NYSE: ARES) is een wereldwijde alternatieve vermogensbeheerder die klanten primaire en secundaire beleggingsproducten biedt in krediet, private equity, vastgoed en infrastructuur. Op 30 juni 2023 had het wereldwijde platform van Ares Management Corporation ongeveer $ 378 miljard aan beheerd vermogen, met meer dan 2.600 medewerkers die werkzaam zijn in Noord-Amerika, Europa, Azië-Pacific en het Midden-Oosten.

Holland Immo Group initieert beleggingen in commercieel vastgoed (wonen, zorg en parkeren) in Nederland en Duitsland voor de particuliere belegger.

NorthStar en Ares Management werden geadviseerd door Loyens & Loeff (juridisch advies), Hielkema & Co (huurrecht), SGS (technisch advies) en Huizemeyer Real Estate (Woningwaarderingsstelsel). Holland IMMO Group werd geadviseerd door Loyens & Loeff en Cushman & WakeNorthStar REIM.