Nike opent winkel op de Lijnbaan in Rotterdam

Het Bouwinvest Retail Fund heeft een huurovereenkomst gesloten met het Amerikaanse sportbedrijf Nike voor een winkel aan de Lijnbaan bij het kruispunt Lijnbaan - Oldebarneveltplaats.

In de maanden september tot en met december 2023 ondergaat het gehuurde pand eerst een flinke opknapbeurt, waarbij de gevel volledig wordt vernieuwd en de unit wordt verduurzaamd. Naar verwachting zal Nike in het voorjaar van 2024 de deuren openen voor het winkelend publiek.

Lijnbaan 111 maakt deel uit van het complex van het Bouwinvest Retail Fund van ruim 9000 m² aan winkels, centraal gelegen in het kernwinkelgebied van Rotterdam. Bekende huurders zijn Levi’s, Both, Intertoys, Albert Heijn, Etos en Gall&Gall.

‘De winkel zal worden geëxploiteerd door Fox/Retailers, een toonaangevende franchisepartner van Nike in 17 landen in Europa, Noord-Amerika en het Midden-Oosten,’ zegt Barbara Somogyiova, CCO Retailers Europe bij FOX Group.  

Het Retail Fund van Bouwinvest richt zich op de beste winkelsteden en drukste winkelstraten (Experience) en wijkwinkelcentra voor de dagelijkse boodschappen (Convenience). Het fonds heeft een omvang van € 1,1 miljard.

Bouwinvest werd bij de overeenkomst geadviseerd door City Real Estate. Jacobs van der Meij Real Estate trad op namens Nike.