Nieuwe woontorens in Zuid als definitie van het luxe leven

Vastgoedontwikkelaar/belegger Breevast heeft een nieuw luxueus woonproject voor Amsterdam-Zuid aangekondigd: ‘Park Meadows-Beethoven Residences’.  In totaal wordt het stadsdeel met deze ontwikkeling 213 appartementen aan het Beatrixpark rijker.

Park Meadows is fraai gelegen in Amsterdam-Zuid, naast het hart van het zakelijk district van Amsterdam, de Zuidas, en grenzend aan het groene Beatrixpark. De ontwikkeling bestat uit 'twee iconische torens die het luxeleven in Amsterdam-Zuid definiëren', naar ontwerp van Ben van Berkel, oprichter van het Nederlandse UNStudio en bedenker van onder meer de Erasmusbrug in Rotterdam.

De oostelijke toren, met 19 verdiepingen, biedt hoogwaardige huurappartementen. De westelijke toren, met 17 verdiepingen, biedt een verscheidenheid aan luxe appartementen ter verkoop. De torens zullen met elkaar worden verbonden door een glazen corridor met daarin twee restaurants, een wellness en werken ontmoetingsruimtes.

Biophilic design

innovatie en duurzaamheid vormen de kern van Park Meadows. Het project omarmt het 'biophilic design'-concept, waarbij gebruik wordt gemaakt van duurzame en esthetisch aantrekkelijke materialen. De naam ‘Park Meadows’ staat voor de naadloze samensmelting van stad en natuur. 

Henk Brouwer, CEO van Breevast, legt uit: 'Met Park Meadows leggen we een verbinding tussen Amsterdam-Zuid, het levendige zakendistrict en het kalme karakter van het Beatrixpark. Ruimtes in het gebouw, zoals het gastronomische restaurant en de moderne lounge, belichamen de stedelijke energie, terwijl het zwembad, de wellness en de bosrijke omgeving de sfeer van het park naar binnen brengen.'

De ondertitel ‘Beethoven Residences’  is een eerbetoon aan de bijzondere ligging van het project in Amsterdam-Zuid

De bouw van Park Meadows start in januari 2024. De voorbereidende werkzaamheden zijn inmiddels afgerond en de oplevering van de eerste appartementen staat gepland voor eind 2026.

 

Laatste nieuws

Evenementen