Nieuwe huurcontracten leveren Vastned minder op

Winkelvastgoedfonds Vastned bestempelt de operationele resultaten over de eerste negen maanden van dit jaar als 'solide in uitdagende marktomstandigheden'. Wel was bij de 21 nieuw afgesloten huurcontracten in het derde kwartaal sprake van een huurdaling van 1,8%.

De operationele resultaten zijn geboekt dankzij een hoge stabiele bezettingsgraad. Eind september was de bezettingsgraad van de portefeuille stabiel op 97,5%. Door maatwerkafspraken met de huurders is de collection rate verder verhoogd van 84% in het eerste half jaar van 2020 naar 88% op 30 september over de eerste negen maanden van het jaar. Daarnaast heeft Vastned niet-strategische panden verkocht in Nederland voor €1,4 mln, €0,2 mln boven de boekwaarde

Het verwacht directe resultaat voor heel 2020 van € 1,70 - € 1,85 per aandeel blijft overeind en is bevestigd, ondanks de recente aanscherping van de overheidsmaatregelen rond COVID-19. Het dividendvoorstel voor 2020 wordt bekendgemaakt bij de publicatie van de jaarresultaten in februari 2021.