Nieuw bestuur Pels Rijcken

De aandeelhoudersvergadering van advocatenkantoor Pels Rijcken heeft voor een periode van vier jaren een nieuw bestuur benoemd. Sandra van Heulekom wordt de nieuwe managing partner.

Na het wegvallen van Frank Oranje werd het bestuur ad interim gevormd door Pieter Stuijt en Hans Besselink. Zij hebben het kantoor de afgelopen maanden geleid in de complexe en pijnlijke situatie rond de bekendgeworden fraude, waarmee het kantoor sinds september werd geconfronteerd.

Per vandaag bestaat het bestuur naast Sandra van Heukelom (voorzitter) uit Elisabeth Pietermaat en Mark Birnage. Verder treedt Susi Zijderveld toe tot het bestuur als externe bestuurder met een bijzondere verantwoordelijkheid voor governance, risk management en compliance. Zijderveld start per 1 mei 2021. Zij beschikt over een brede bestuurlijke ervaring in diverse complexe organisaties, die in combinatie met haar juridische achtergrond en ervaring in de advocatuur bijzonder waardevol is voor deze positie.

Met deze specifieke aanstelling in het bestuur onderstreept Pels Rijcken nog eens extra het belang van compliance en governance.