Nederlandse Orde van Uitvinders verhuist naar Paleis Soestdijk

Met het zetten van een laatste handtekening is maandag vastgelegd dat de Nederlandse Orde van Uitvinders (NOVU) zich per 1 juli gaat vestigen op het terrein van Paleis Soestdijk.

Daarmee is een eerste stap gezet richting de nieuwe bestemming van het paleis. Paleis Soestdijk wordt de komende jaren ontwikkeld tot onafhankelijk podium voor innovatief en ondernemend Nederland.

DGA van de MeyerBergman Erfgoed Groep Ton Meijer en Floris de Gelder, algemeen directeur Paleis Soestdijk, tekenden namens de eigenaar van het paleis. Voorzitter de heer Arend Buurma en directeur de heer Joris Cavelaars, tekenden namens de NOVU.

De NOVU is de beroeps- en kennisorganisatie van uitvinders, productontwikkelaars en onderzoekers. Uitvinders die ondermeer bekende producten als de Quooker, Bugaboo en de Air Fryer hebben voortgebracht. Deze organisatie zal zich vestigen in een van de gebouwen op de Parade, het terrein tegenover het paleis aan de overzijde van de Amsterdamsestraatweg.

Sinds december 2017 is de MeyerBergman Erfgoed Groep, onder meer bekend van de Westergasfabriek, eigenaar van landgoed Soestdijk. In de komende jaren krijgt Paleis Soestdijk een nieuwe functie als podium voor innovatie en ondernemerschap, waar de komst van de NOVU volgens MeyerBergman uitstekend in past. In combinatie met een historische presentatie in het Paleis en een gevarieerde programmering in het park en het tegenovergelegen Paradeterrein wordt het een aantrekkelijke bestemming voor een breed publiek.