NautaDutilh vertrekt definitief uit Rotterdam

Het Rotterdamse kantoor van NautaDutilh sluit definitief de deuren. Alle partners werken vanaf de eerste helft van 2024 op het kantoor aan de Amsterdam Zuidas.

De Ondernemingsraad staat neutraal tegenover de verhuizing, zo meldt het Financieele Dagblad. Pas sinds 2016 is het kantoor van NautaDutilh gevestigd in FIRST Rotterdam tegenover Rotterdam Centraal. Het vertrek uit de Maasstad heeft een financiële reden; sluiting van het kantoor aan het Weena (10.000 m2) zorgt op termijn voor een jaarlijkse besparing op de huuruitgaven van naar schatting € 3 tot € 4 mln. Wel blijft tot 2029 voor de Rotterdamse partners een flexwerkplek beschikbaar.

Lees ook: Vertrek NautaDutilh uit Rotterdam dreigt

De verhuizing naar Amsterdam ligt gevoelig binnen de firma. De geschiedenis van NautaDutilh gaat terug tot 1724, toen Adriaen Schadee een notariskantoor startte in Rotterdam. Na tal van samensmeltingen van notaris- en advocatenkantoren in Rotterdam en Amsterdam ontstond in 1990 het huidige bedrijf. Met behalve in Rotterdam en Amsterdam, ook nog kantoren in Brussel, Londen, Luxemburg en New York.

img
Redacteur
Profiel