Na pandemie weer stijging huurprijs vrijesectorwoning

De gemiddelde vierkante meterprijs van (gemeubileerde en gestoffeerde) huurwoningen in de vrije sector is in het derde kwartaal van 2021 met 2,5 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar, blijkt uit cijfers van woningplatform Pararius.

 

De afgelopen vier kwartalen daalden de huurprijzen in de vrije sector als gevolg van Covid-19, maar dit kwartaal werd weer een prijsstijging gemeten. In de vijf grootste steden van Nederland stegen de huurprijzen in het derde kwartaal van 2021 ten opzichte van een jaar eerder. De hoofdstad is nog altijd de duurste stad om een woning te huren. De huurprijzen in Amsterdam stegen het afgelopen kwartaal met 1,6 procent, nieuwe huurders betaalden gemiddeld € 22,44 per vierkante meter per maand.

“De expatmarkt draait als nooit tevoren, we krijgen steeds meer informatieaanvragen, en het short stay aanbod dat tijdens Covid-19 op de reguliere huurmarkt werd aangeboden verdwijnt weer van de markt omdat ook het toerisme weer op gang komt. Dit, tezamen met de al bestaande grote schaarste aan vrije sector huurwoningen, ligt ten grondslag aan de recente prijsstijging”, aldus Jasper de Groot, directeur van Pararius.

In Rotterdam betaalden nieuwe huurders gemiddeld € 16,36 per vierkante meter per maand (+1,9%). Eindhoven is met € 14,85 de goedkoopste G5-stad (+ 8,1%). In Utrecht en Den Haag betaalden nieuwe huurders respectievelijk € 18,38 (+5,2%) en € 16,30 (+1,9%).

img
Redacteur
Profiel