NEOO gaat oude V&D Leiden herontwikkelen

De Amsterdamse ontwikkelaar NEOO gaat het voormalige V&D-pand in Leiden herontwikkelen.

Het pand aan de Aalmarkt 22, een Rijksmonument in traditionalistische bouwstijl uit 1936, was lange tijd het onderkomen van V&D. Na het faillissement van het warenhuis in 2016 en het vertrek van opvolger Hudson's Bay in 2019 werd er lange tijd gezocht naar een bestendige herbestemming. 

In 2021 kwam het pand voor € 26.250.000 in handen van VNDP Beheer -particuliere beleggers uit Leiden en Katwijk- zo leert het Kadaster. In augustus 2023 kondigde C&A aan haar locatie aan de Haarlemmerstraat in te ruilen voor de oude V & D. 

Inmiddels is duidelijk dat NEOO de voormalige V&D voor de eigenaars gaat herontwikkelen in samenwerking met Mulderblauw architecten en de gemeente Leiden. 'In de afgelopen maanden hebben we met de gemeente Leiden een aantal ontwikkelscenario’s voor dit rijksmonument onderzocht en is een duidelijke koers gekozen', aldus Arjan Seckel, ontwikkelaar bij NEOO op LinkedIn. 'Het openbare, commerciële karakter dat het pand in het verleden had, zal daarbij opnieuw centraal staan.'

NEOO gaat een mixed-use ontwikkeling realiseren waarin kan worden gewinkeld, gegeten, gewerkt, overnacht en genoten. De locatie moet weer het bruisend middelpunt van de stad worden. Duurzaamheid, hergebruik en respect voor het verleden staan daarbij centraal.