Muzentoren in Den Haag omgebouwd tot hotels

De Muzentoren in Den Haag is omgebouwd tot twee hotels. 

De Muzentoren functioneerde voorheen als kantoorgebouw en is nu getransformeerd in twee hotels met ongeveer 300 kamers. De hotels bevinden zich in de binnenstad van Den Haag.

De hotels zijn omgebouwd door International Hotel Capital Partners, en vallen onder de merknamen van Marriott International: Moxy en Residence Inn. Moxy heeft 185 kamers en Residence Inn beschikt over 127 studio's en appartementen met ingerichte keuken. De hotels zijn met elkaar verbonden en delen een gezamelijke bar. Op 22 augustus gaan de hotels open.

In het bouwproces zijn verschillende stappen genomen om de impact op het milieu te verminderen. Hiermee is rekening gehouden met het BREEAM-keurmerk verantwoord bouwen. Hieronder valt onder meer het hergebruiken van bestaande bouwconstructies en materialen, duurzame materiaalkeuzes en afvalscheiding in meer dan zeven afvalstromen.

Annemarie van den Berg, director of sales bij International Hotel Capital Partners zegt: “In de ontwerpfase zijn mooie initiatieven genomen om onze ecologische voetafdruk te verkleinen, zo zijn er bijvoorbeeld bewegingssensoren geplaatst die de verlichting en airconditioning besparen, waterlekdetectie en een vervoersplan voor gasten om ze bewust te maken van andere vervoersmogelijkheden.” Tevens werken de hotels met een biovergister, waardoor al het voedsel dat overblijft op een natuurlijke wijze wordt afgebroken en niet rechtstreeks in een container belandt.