Montea haalt € 126 mln op voor investeringen in Nederland en België

Montea heeft door de plaatsing van 1.802.521 nieuwe aandelen € 126 mln opgehaald bij nieuwe en bestaande aandeelhouders.

De totale vraag naar nieuwe aandelen-tegen € 69,90 per aandeel-oversteeg meerdere malen het maximale aantal aandelen dat werd aangeboden. “We zijn bijzonder verheugd over het succes van deze kapitaalverhoging, gedreven door ons sterke groeiverhaal. Dankzij deze transactie staan wij meer dan ooit klaar om onze ambitieuze groeiplannen uit te voeren”, aldus CFO Els Vervaecke.

Montea  gebruikt de opbrengst voor het in ontwikkeling brengen van 600.000 m2 aan nieuwe verhuurbare magazijnen in België en Nederland. Het grootste deel zal naar verwachting volgend jaar worden geïnvesteerd met een oplevering van alle projecten voor eind 2025. Van de voorgenomen nieuwbouwprojecten is volgens Montea meer dan 60% al vergund. De vergunningen voor het resterende deel worden op korte termijn verwacht. Bovendien is meer dan de helft van de totale te ontwikkelen verhuurbare oppervlakte reeds verhuurd.

img
Redacteur
Profiel