Mobion Group verwerft winkelportefeuille van Patrizia in negen winkelsteden

Mobion Group heeft via een off-market transactie een belangrijke winkelportefeuille van Patrizia overgenomen.De aankoop betreft tien winkelunits op A1-locaties in negen winkelsteden.

Het betreft winkelpanden in Alkmaar, Arnhem, Breda, 's-Hertogenbosch, Groningen, Hilversum, Leiden, Tilburg en Zwolle. Deze steden zijn volgens de koper geselecteerd op basis van hun aantrekkingskracht op consumenten en hun potentieel voor investeerders. De winkels zijn verhuurd aan een mix van nationale en internationale retailers, waaronder Bershka, Bestseller, Levi’s, KPN, Calzedonia en Etos. “Deze merken dragen bij aan een stabiele en gediversifieerde inkomstenstroom. Wij streven naar functiemenging in mixed-use omgevingen, waarbij er potentie is om het aantal woningen boven winkels uit te breiden met nieuwe, energiezuinige appartementen en woonstudio’s”, aldus Mobion.

De aankoop markeert de ambitieuze plannen van de koper om een robuust en op groei gerichte retailportefeuille op te bouwen. Door te investeren in de beste locaties, streeft Mobion ernaar om een portefeuille samen te stellen die niet alleen weerbaar is tegen economische schommelingen, maar ook voorspoed biedt in een veranderende markt.

De koper is in deze transactie bijgestaan door winkelbeleggingsmakelaar Retail Capital, notariskantoor TaylorWessing en bouwkundig adviseur MIBA Bouwmanagement. Financial partner is ING Real Estate Finance. De verkopende partij werd geadviseerd door Brickstone (commercieel) en Loyens & Loeff (juridisch).

img
Redacteur
Profiel