Miljoenen subsidie voor versnelling woningbouw in Zuid-Holland

De provincie Zuid-Holland heeft drie subsidies opengesteld om de bouw van sociale huur-, middenhuur- en woningen voor senioren te versnellen.

In totaal gaat het om € 13 mln om financiële knelpunten in de woningbouwproductie weg te nemen. De subsidie Woonvormen senioren helpt het versnellen van de bouw van zelfstandige woningen en woningen met ontmoetingsvoorzieningen voor senioren.

“Door slim subsidie in te zetten helpen we gemeenten, corporaties en bouwers om de woningen te bouwen die anders moeilijker gebouwd zouden worden, zoals sociale en betaalbare huurwoningen en seniorenwoningen. De Subsidieregeling wonen Zuid-Holland is een extra motor bij de ontwikkeling van deze woningen”, aldus PvdA-gedeputeerde Anne Koning van Wonen.

Bij de zogenoemde Knelpuntenpot sociale huur gaat het om € 7,8 mln. Ook onzelfstandige studentenwoningen komen voor subsidie in aanmerking. De Knelpuntenpot middenhuur heeft een omvang van € 2,5 mln. En de provincie stelt dit jaar €2,5 mln beschikbaar voor Woonvormen senioren.

Deze subsidie is bedoeld voor projecten met een ruimte waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Dit kan een gezamenlijke woonkamer, keuken of hobbyruimte in een tuin of op een dakterras zijn. “Het is belangrijk dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen en elkaar kunnen ontmoeten”, aldus Koning. “Daarnaast is het voor senioren vaak fijn in gezamenlijke projecten te wonen. Doorstroming is ook goed voor de woningmarkt, zo komen er meer huizen beschikbaar.”

img
Redacteur
Profiel