Mes snijdt aan twee kanten bij superdeal Dunavast

Beleggend ontwikkelaar Dunavast realiseert een nieuw pand voor de Plus supermarkt in Waarder (Zuid-Holland). Op de huidige locatie van de super gaat Dunavast woningen ontwikkelen.

Plus Hoogendoorn uit Waarder heeft in samenwerking met Dunavast en de gemeente Bodegraven Reeuwijk op 2 november  de anterieure overeenkomst getekend voor een nieuwe vestiging aan de Molendijk in Waarder. Deze positie bevindt zich op een prominente plek aan de rand van het dorp, direct aan de snelweg A12, bij afslag 13.

Verbetering verkeersveiligheid

Het nieuwe ruime terrein aan de Molendijk heeft een oppervlakte van 10.400m², een grote verbetering ten opzichte van de bestaande locatie. Op dit terrein zal een supermarkt worden gerealiseerd van ruim 2.000m², met meer dan 100 parkeerplaatsen. Hiermee wordt ook het probleem van de verkeersveiligheid op de oude locatie opgelost, de vrachtwagens ter bevoorrading hebben hierdoor een veilig alternatief als aanrijroute.

Voorzien van een sedumdak, een ruime hoeveelheid zonnepanelen en een voornamelijk houten constructie, zal het gebouw na oplevering voldoen aan alle BREAAM eisen. 'Een pareltje onder de supermarkten', aldus Dunavast. 

Herontwikkelig bestaande locatie

Dunavast zal tevens het bestaande pand in Waarder aan de Dorp 14, waar de PLUS momenteel is gevestigd in ontwikkeling nemen ter realisatie van 10 betaalbare koopwoningen. Naar verwachting zal de bouw van de supermarkt in Q2 2024 worden gestart.

Artikelen in de omgeving: