Merle Vastgoed Group verkoopt DC De Koumen in Heerlen

Merle Vastgoed Group, een vooraanstaande ontwikkelaar van state-of-the-art commercieel vastgoed, heeft de verkoop aangekondigd van DC De Koumen aan Cabot Properties. Het distributiecentrum was reeds voor de start van de bouw verhuurd aan LKQ Fource, een wereldwijde leverancier van auto-onderdelen.

DC De Koumen, gelegen in Heerlen, is gebouwd om te voldoen aan de groeiende vraag naar hoogwaardige logistieke distributiecentra. Het object heeft als één van de eerste logistieke objecten in de regio een BREEAM Excellent certificaat en voldoet hiermee aan de hoogste normen op het gebied van duurzaamheid.

De goede locatie van DC De Koumen, met toegang tot belangrijke snelwegen A76, A79 en in nabijheid van zowel de Duitse als Belgische grens, maakt het een goede optie voor bedrijven die op zoek zijn naar een strategische vestiging in Limburg. Het distributiecentrum biedt een totaal verhuurbaar vloeroppervlakte van 14.362 m². 

Koper Cabot Properties is een internationale private equity vastgoedinvesterdeer die zich uitsluitend richt op logistiek vastgoed. Het bedrijf, opgericht in 1986, is een toonaangevende investeerder, ontwikkelaar en exploitant van logistieke gebouwen in Noord-Amerika, het Verenigd Koninkrijk, Europa en Australië. In de loop van de tijd heeft Cabot meer dan $14 miljard geïnvesteerd in logistiek vastgoed, met ruim 4.000 huurders verdeeld over meer dan 1.600 gebouwen met een totale oppervlakte van ongeveer 200 miljoen m². Cabot heeft zijn hoofdkantoor in Boston en kantoren in Londen, Sydney, Amsterdam, Tokio, Chicago, Dallas, Irvine en Atlanta.

Cabot Properties werd tijdens deze transactie begeleid door DLA Piper en Arcadis. Merle Vastgoed Group werd tijdens deze transactie begeleid door Pierik Legal en JLL.