Megatransactie in Nederlandse vastgoedadvocatuur

Greenberg Traurig breidt zijn Real Estate-praktijkgroep uit met advocaten van NautaDutilh, onder wie het hoofd van de praktijkgroep, David van Dijk.

Uit de onderzoeken van PropertyNL komt NautaDutilh naar voren als de derde speler op het gebied van vastgoedtransacties, financieringen en gebiedsontwikkeling. Door de overstap komt Greenberg Traurig dus in één klap in de top-3, na Loyens & Loeff en Houthoff. NautaDutilh behoudt overigens een vastgoedteam, geleid door notaris Kees Koetsier.

Onlangs trok Greenberg Traurig ook al prominente Finance en Mergers & Acquisition-teams aan van Loyens & Loeff en Allen & Overy, met onder meer Bas Vletter, Herald Jongen, Sabine Schoute en Lilian Welling-Steffens. Met David van Dijk stappen onder meer Coco van Zuiden, Barbara Klootwijk en Simone Wijngaard over. Ook Annahita Mazaherinejad zal zich aansluiten bij het team van Van Dijk.

Deze uitbreidingen zijn onderdeel van de bredere strategie van het van origine Amerikaanse advocatenkantoor om zijn positie in Europa en in Nederland als belangrijke Europese economische hub verder te versterken.

David van Dijk zal bij Greenberg Traurig vanuit Amsterdam en Londen leidinggeven aan de Nederlandse Real Estate-praktijkgroep. Van Dijk komt in de onderzoeken van PropertyNL naar voren als een van de meest gerenommeerde vastgoedadvocaten van Nederland. Hij was bij NautaDutilh eveneens hoofd van de Real Estate-praktijkgroep en daarnaast een aantal jaren lid van de supervisory board van het kantoor. De internationale Chambers & Partners directory plaatst Van Dijk al jaren in Band 1 in de categorie ‘Real Estate, The Netherlands’. Hij is tevens lid van het President’s Panel van de Dispute Resolution Services van de Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS).

Richard Rosenbaum, executive chairman van Greenberg Traurig, reageert vanuit New York op de overstap van het team: ‘Wij kennen David al langere tijd, omdat hij aan de andere kant van de tafel zat bij grote vastgoedtransacties. We zijn bijzonder verheugd over zijn komst en met de rest van zijn team. Greenberg Traurig is wereldwijd bekend vanwege zijn sterke Real Estate-praktijk, vooral in de VS, het Midden-Oosten en Azië, en in toenemende mate in Europa. Met dit vastgoedteam en de recente overname van de M&A-teams kunnen we onze klanten de komende tien jaar een geïntegreerd pakket aanbieden.’

David van Dijk kijkt uit naar de overstap naar Greenberg Traurig. ‘De enorme energie van het kantoor en de drive van de global leadership, de internationale scope en de typische Amerikaanse ‘can do’ mentaliteit, dit alles sluit perfect aan op onze ambitie voor het komende decennium en de behoeften van onze cliënten. We kijken als team terug op een prachtige periode bij NautaDutilh, waarin we samen een van de sterkste vastgoedpraktijken van Nederland hebben opgebouwd. Daar gaan we nu vanuit Greenberg Traurig op internationaal niveau mee verder.’

Thomas van der Vliet, co-managing shareholder Amsterdam: ‘De synergie tussen het Real Estate-team van David, de Finance- en M&A-teams van Bas Vletter, Sabine Schouten en Herald Jongen en het bestaande Real Estate-team van Jan Kees Brandse en anderen is enorm. Cliënten verwachten integrale oplossingen, niet een advies op één rechtsgebied. Daar zijn zulke grote geïntegreerde hooggespecialiseerde teams voor nodig.’

Greenberg Traurig Amsterdam
Greenberg Traurig Amsterdam is een geïntegreerd onderdeel van Greenberg Traurig, een internationaal advocatenkantoor met meer dan 2200 advocaten, fiscalisten en notarissen en 40 kantoren wereldwijd.