Macquarie neemt aanzienlijk belang in Edge

Macquarie Asset Management en duurzame vastgoedontwikkelaar EDGE hebben overeenstemming bereikt over een strategisch samenwerkingsverband.

Macquarie Asset Management verwerft hierbij namens een van de door haar beheerde fondsen een significant minderheidsbelang in het bedrijf van oprichter en CEO Coen van Oostrom.

Edge is een vastgoedontwikkelaar gespecialiseerd in duurzame, technisch hoogwaardige kantoorruimten met activiteiten in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en joint ventures in de Verenigde Staten. Op dit moment ontwikkelt Edge voor ongeveer 5 miljard euro aan nieuwe kantoorgebouwen, waaronder Edge East Side Berlijn, The Pulse of Amsterdam en Edge London Bridge in de Britse hoofdstad.

Met de bebouwde omgeving die verantwoordelijk is voor 39% van de wereldwijde koolstofuitstoot is er volgens Edge voor de vastgoedsector een sleutelrol weggelegd om de CO2-uitstoot terug te dringen. De gebouwen van Edge zetten hoge benchmarkscores neer met certificeringen als BREEAM Outstanding, DGNB Platinum en LEED Gold.

Dana Gibson, Co-Head of Real Estate Europe bij Macquarie Asset Management: We zien een snelgroeiende vraag van huurders, investeerders, overheden en financiers naar duurzame en gezonde kantoorruimten. Het is een groot genoegen om te investeren in EDGE en zo de activiteiten in bestaande en nieuwe markten uit te breiden en het investeringsmanagement van hun kantoorgebouwen te ondersteunen.’