Logistieke ontwikkelaar en belegger WDP laat solide halfjaarresultaat zien

WDP boekte in de eerste helft 2022 18 procent meer winst dan een jaar geleden.

De winst van het Belgische WDP in de eerste zes maanden bedroeg € 114,6 miljoen. Ook de winst per aandeel lag hoger. Voor geheel 2022 verwacht WDP een EPRA-winst per aandeel voor 2022 van € 1,25. Voorheen was dat minstens € 1,20, een stijging met +14% tegenover 2021.

Met 98,9% bezettingsgraad op 30 juni is die net weer een fractie hoger dan de 98,5% van eind december 21. De portefeuille is zo goed als volledig verhuurd. Dit is volgens WDP gedreven door een zeer gezonde marktdynamiek, waarbij er een aanhoudende vraag blijft overheen de sectoren. Dit leidt tot verdere opwaartse druk op de markthuren.

De portefeuille nam in waarde toe door een toename van de geschatte markthuurwaarden (+4% year-to-date) alsook door latente meerwaarden op de projecten.

Gedurende de eerste jaarhelft van 2022 kon een investeringsvolume van circa € 265 miljoen worden geïdentificeerd, bestaande uit zowel nieuwe projecten en gronden als aankopen van bestaande gebouwen. WDP ging over tot uitkoop van de partner in de Duitse joint venture WVI voor € 45 miljoen. Daarnaast verwierf WDP een participatie van 10% in het Zweedse Catena voor € 230 miljoen.

Ondanks de huidige combinatie van verhoogde marktvolatiliteit, een verzwakkende macro- economische outlook, een stijgend renteklimaat inclusief gewijzigde rentecyclus en de verhoogde geopolitieke spanningen, blijft WDP nog veel kansen zien in de markt.