Logicor verwerft logistieke nieuwbouwontwikkeling in Lelystad

Het gaat om drie units, een greenfield-ontwikkeling van enkele tienduizenden vierkante meters op een terrein van 61.000 m².

Logicor verwierf de logistieke nieuwbouwontwikkeling van 40.000 m² in een off-market transactie van de Nederlandse ontwikkelcombinatie RJB Group / DevCo Real Estate. 

De nieuwbouw omvat drie afzonderlijke units die zijn ontworpen volgens hoge duurzaamheidsnormen. Het complex wordt ‘off the grid’ ontwikkeld en grotendeels voorzien van energie afkomstig van pv-panelen met een voorziening voor middellange opslag.

De ontwikkeling wordt gerealiseerd aan de noordelijke rand van snelweg A6 dichtbij Lelystad Airport. De bouwvergunning is reeds verleend en de oplevering staat gepland voor 2024.

Gewilde locatie

Alexander van Gastel, Director Nederland en België van Logicor, zegt: ‘De acquisitie van deze nieuwbouwontwikkeling past uitstekend bij onze strategie die gericht is op verdere groei van onze portefeuille op sterke logistieke locaties waar de vraag aanhoudend groot is. Lelystad is een gewilde locatie.’

Logicor is eigenaar en manager van een uitgebreid netwerk van distributie- en last-mile vastgoedlocaties in Nederland en België.

Logicor is in deze transactie technisch geadviseerd door Savills en juridisch door Houthoff. De verkoper werd juridisch bijgestaan door DLA Piper.

Laatste nieuws

Evenementen