Kroonenberg transformeert Lindershuis in Dordrecht

Kroonenberg Groep gaat het voormalige warenhuis Lindershuis in Dordrecht transformeren naar een binnenstedelijk hof, het Lindershof.

Het Lindershof is omsloten door drie historische complexen. Aan de Raamstraat bevindt zich Het Lindershuis, een warenhuis opgericht in 1920 door de gebroeders Linders. Aan de Bagijnhof bevindt zich het voormalige bankgebouw uit 1938, waar tegenwoordig winkels en woningen in zijn gehuisvest. De adressen Lange Breestraat 8 tot en met 22 vormen een rij individuele historische panden uit de 16e tot de late 19e eeuw. De historische gebouwen rondom het hof worden grotendeels gerestaureerd en geschikt gemaakt voor een combinatie van winkels, appartementen, horeca en een hotel. Het Lindershof wordt toegankelijk gemaakt door de oude Bagijnestraat in oude glorie te herstellen.

Voor de ontwikkeling is Kroonenberg Groep een samenwerking aangegaan met architectenbureau Rijnboutt uit Amsterdam. Rijnboutt tekende eerder voor de herontwikkeling van het Lindershuis, waar nu Costes is gevestigd. Daarnaast is het Amsterdamse ontwerp- en ontwikkelstudio D/Dock betrokken als gedelegeerd ontwikkelaar en interieurontwerper.