Koninklijke opvangplek Oekraïners in Veluws hotel

Per 1 maart biedt hotel Dennenheuvel in Epe voor maximaal drie jaar plaats aan maximaal 80 Oekraïense vluchtelingen. Het hotel -verguld met het predicaat Hofleverancier- ging in korte tijd een paar keer in andere handen over. 

De gemeente Apeldoorn huurt het vermaarde hotel aan de heerderweg 27 voor maximaal drie jaar van de eigenaar, de SVE Group van de Hilversumse slager Sjan van Ettekoven. Die werd op 15 december 2022 voor € 3 mln euro eigenaar van het hotel (met meer onroerend goed verkregen), zo blijkt uit gegevens van het Kadaster.

Kort daarvoor was het nog verworven door Bouwhuis Groep voor € 2,5 mln. Bouwhuis Groep liet toen al weten dat de het project zou worden doorgeplaatst naar een 'zeer bijzonder woon-zorg complex'. Toen de doorverkoop korte tijd later concreet was liet CEO Jonald Bouwhuis via LinkedIn weten dat Noble Resorts Groep Dennenheuvel op termijn gaat transformeren tot een zogeheten boutique hotel met in de ontwikkeling long stay-studio’s met (thuis)zorgfaciliteiten.

Door de komst van de Oekraïense oorlogsvluchtelingen gaat de transformatie voorlopig niet van start. Dennenheuvel verrrees in 1912 en heeft een rijke geschiedenis. Van 1943 tot 1948 was het hotel een onderkomen voor achtereenvolgens de Duitse bezetter en als militair hospitaal voor de geallieerden. Na de oorlog werd het hotel met iedere eigenaarswissel grootscheeps vernieuwd en verbouwd. Sinds 2008 beschikt het hotel, verguld met het predicaat Hofleverancier, over 34 kamers.