Kantoorgebouw in Amsterdam tijdelijke woonruimte voor vluchtelingen

Monoma en B-Right Urban Living transformeren een kantoorgebouw aan de Bijlmerdreef tot tijdelijke woonruimte voor opvang Oekraïense vluchtelingen in Amsterdam.

In opdracht van de gemeente Amsterdam heeft Monoma, samen met B-Right Urban Living, een leegstaand kantoorpand aan de Bijlmerdreef getransformeerd tot woonruimte voor 220 Oekraïense vluchtelingen. Na oplevering zal het wooncomplex voor de komende drie jaar dienstdoen als opvanglocatie. Monoma is de leegstandbeheerder van Mosaic World.

Na jaren van leegstand en verschillende huurders heeft het kantoorpand hiermee nu een nieuwe bestemming gevonden. De oplevering van het complex geeft gemeente Amsterdam een oplossing met betrekking tot de tijdelijke opvang van vluchtelingen en draagt bij aan de stedelijke ontwikkeling van Amsterdam Zuidoost.

Gebiedstransformatie

Het gebouw, direct gelegen aan het Bijlmerplein, is omgeven door kantoorpanden en nieuwbouwappartementen. ‘Het is een gebied dat de komende jaren echt een boost gaat krijgen en getransformeerd gaat worden. Er vinden op dit moment veel verschillende (bouw)ontwikkelingen plaats die nu al zorgen voor een bruisend centrum met een voortdurende stroom aan activiteiten,’ legt Stef Korsten, Project Manager B-Right Urban Living uit.

Toekomstplannen

Het voormalige kantoorpand maakt deel uit van een grotere herontwikkeling, ArenAPoort Cluster 2, waarin de eigenaren Doniger Urban Developments en B-Right Urban Living samen werken aan nieuwe toekomstplannen van het pand. ‘Voordat dit pand een definitieve nieuwe bestemming krijgt, zal het de komende drie jaar eerst onderdak bieden aan Oekraïense vluchtelingen. Dit doen we in samenwerking met de gemeente Amsterdam en Doniger Urban Developments,’ gaat Korsten verder.